Allergenenwetgeving

In december 2014 is de wet in het allergenenbeleid aangepast. Ondernemers zijn nu verplicht om een overzicht te kunnen overhandigen met alle allergenen die verwerkt zitten in de producten die zij verkopen. CoolBreak heeft uiteraard voor alle producten een
overzicht met de allergenen in huis. Om het voor de ondernemer makkelijk te maken hebben we deze informatie verwerkt in een databank die in een paar klikken een totaaloverzicht maakt van de producten.

Klik hier om naar de databank te gaan.

Hoe werkt het?

Stap 1:

Selecteer de betreffende groothandel.

Stap 2:

Meld u aan door op “registreren” te klikken.
Vul de gevraagde gegevens in. Als alles is ingevuld klikt u op “bevestigen”, u krijgt hierna een bevestigingsmail binnen. Klik op de toegestuurde link om uw registratie te bevestigen.

Stap 3:

Klik op: “recepten”.allergenen recept

Stap 4:

Klik op: “Maak nieuw recept aan”.

allergenen nieuw recept

Stap 5:

Geef de naam op van het recept, bijvoorbeeld: Sundae Chocolade en druk op “opslaan”.

allergenen receptnaam

Stap 6:

Type in het zoekveld “Coolbreak softijs”. Er verschijnt nu een overzicht van de verschillende soorten softijsmixen. Selecteer de juiste. In het voorbeeld werken we met Roomijs groen 12,5 kg.

allergenen keuze ijs

Stap 7:

Type in zoekveld “Coolbreak chocolade”. Er verschijnt nu een overzicht van de verschillende soorten chocolade toppings. Selecteer de juiste. In dit voorbeeld werken we met Melk chocolade topping 500ml.

allergenen keuze topping

Stap 8:

Klik op “recept sluiten”.

Stap 9:

Door op het icoontje van de printer te klikken verschijnt er een overzicht van de verschillende ingrediënten in een sundae chocolade. Deze kunt u opslaan en uitprinten.

allergenen printen

Mocht u vragen hebben dan kunt u contact opnemen met uw CoolBreak vertegenwoordiger of klik hier.

Let op! Bovenstaand product is een voorbeeld. Deze sundae bestaat uit 2 verschillende producten. U bent zelf verantwoordelijk voor het juist samenstellen van het totale product.