Realiseer hoger rendement met uw ijs

Leer hoe u en uw personeel de mooiste softijsjes en sundae’s kunnen maken en hiermee ook nog eens een hoog rendement kunnen realiseren met de “Tips & Tricks” van CoolBreak. Softijs is een product waar veel verschillende soorten ijsjes van gemaakt worden. Een heerlijk softijsje op een oubliehoorn, een mooi sundae ijsje, ijscocktails, milkshakes of zelfs een heerlijke ijstaart.

Taptraining ‘Mooie ijsjes èn hoger rendement’

Om u en uw personeel zoveel mogelijk kennis en ervaring te geven in het gebruik van softijs biedt CoolBreak verschillende trainingen aan. Dit kan bij u op locatie of in het CoolBreak Experience Center. Na een training kunnen u en uw personeel de mooiste (soft)ijsjes en sundae’s maken. Schrijf in voor een taptraining.

Wist u dat?

  • Rond 1600 werd het eerste roomijsje opgediend aan Koning Karel de 1e.
  • Rond 1900 werden de eerste milkshakes gemaakt.
  • Er zijn ongeveer 50 likjes nodig om een ijsje op te eten.
  • IJs is het enige voedingsproduct dat je in bevroren toestand eet.
  • Er zijn veel verschillende soorten softijs op de markt te verkrijgen.
  • De grootste ijscoupe ooit gemaakt was ongeveer 3,5 meter hoog en gemaakt van 17.665 liter ijs en 7.000 pond garnituur in Anaheim, California in 1985.
  • In de VS wordt het meeste ijs ter wereld gegeten. Ongeveer 24 liter per persoon per jaar. De gemiddelde consumptie in Europa ligt rond de 6 liter per persoon.
  • Afgezien van de frituur, komt de softijsmachine, na respectievelijk de magnetron en de bakplaat, op nummer 3 van aanwezige apparatuur binnen cafetaria’s.

Luchtopslag

Softijs is een product waar lucht in verwerkt zit. Dit zorgt er voor dat softijs een hoge marge genereert binnen uw (ijs)assortiment. Maar hoe komt u er nu achter wat de luchtopslag binnen het softijs is? Er is een makkelijke formule die u kunt gebruiken om hier antwoord op te krijgen:

(netto softijs mix* – netto ijs) ÷ netto ijs x 100 = % luchtopslag

* Pak een klein bekertje en doe deze vol met water. Het gewicht van deze beker x 1,09 is het gewicht van de netto mix.

Hoeveel softijs moet er eigenlijk op een ijshoorn?

De verkoopprijs van het softijs is gebaseerd op het gewicht dat op een ijshoorntje wordt getapt.

IJshoorn wafels: Gewicht: Prijs:
Radarhoorn 50 gram € 1,00
Oubliehoorn klein (1101) 65 gram € 1,50
Oubliehoorn normaal (1120) 80 gram € 1,75
Oubliehoorn groot (1132) 95 gram € 2,00
Vierkante ijsbeker 100 gram € 2,25
Oubliehoorn super (1133) 110 gram € 2,50
Reuze beker 150 gram € 2,75

Deze prijzen zijn advies verkoopprijzen!

Ook meer omzet genereren met milkshakes en softijs?

Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.